بارکد خوان

بارکد خوان

بارکد خوان

این روزها استفاده از بارکد و بارکدخوان بسیار فراوان شده است و در بسیاری از مکان ها مانند فروشگاهها و مغازه ها و حتی برای پرداخت اقلام پزشکی و دارویی هم برای اینکه کارها راحت تر و ساده تر انجام شود از سیستم بارکد خوان استفاده می شودو این خط های مشکی و سفید در کنار هم اطلاعات زیادی را در خود نگهداری می کند که باعث افزایش بهره وری و کارایی می شود.

از بارکد برای رمزگذاری اطلاعات توسط دستگاه بارکدخوان استفاده می شود.از بارکد برای پیگیری کالا، قیمت گذاشتن روی کالاها، سیستم های انبارداری و موارد دیگر استفاده می شود، به این صورت که اطلاعات مربوط به هر کالا در یک سیستم نرم افزاری رایانه ای ثبت می شود و با استفاده از بارکدخوان به هم وصل می شوند و مدیریت می شود.

ششرکت ریگلی اولین بار از بارکد برای روی بسته بندی آدامس های خود استفاده کرد و توانست کنترل موجودی و فروشگاههای خرده فروش خود را مدیریت کند . استفاده از سیستم بارکدگذاری در کاهش خطاهای انسانی نقش مهمی دارد.

بارکدها به دو دسته تقسیم می شوند

بارکد خوان تک بعدی

بارکد خوان دوبعدی

مشهورترین بارکدها، بارکد جهانی محصول UPC می باشدکه از دوقسمت تشکیل شده است، بارکد و شماره 12 رقمی UPC که 6 رقم اول بارکد ، شماره شناسایی سازنده است و 5 رقم بعدی نشان دهنده ی شماره کالا می باشد و به آخرین عدد هم رقم چک گفته می شود که به بارکد خوان امکان تشخیص می دهد.

معروف ترین بارکد دو بعدی هم مربوط به QR کدها می باشدکه حجم ذخیره اطلاعات در این نوع بارکد از بارکدهای خطی بیشتر است.بارکد خوان ها از سه قسمت سیستم نورافشانی، حسگر و رمز گشا تشکیل شده اند.

با تابیدن نور قرمز به عناصر سیاه و سفید بارکد اطلاعات داخل آن به متن تبدیل می شود و حسگر حساس به نور در دستگاه بارکدخوان با بازتاب هایی که از تابش نور قرمز به بارکد ارسال می کند، شناسایی می کند و یک سیگنال آنالوگ به رمز گشای دستگاه ارسال می شود و این بخش سیگنال را تفسیر کرده و با کمک رقم چک اطلاعات استخراج شده به متن تبدیل می شود و سپس متن به سیستم نرم افزار رایانه ای که دیتا بیس سازنده ی بارکد در آن ثبت و ذخیره شده ارسال می شود.

سیستم بارکد شبکه ای متشکل است از نرم افزار و سخت افزار که از لپ تاپ ها، اسکنرها، چاپگرها و زیر ساخت های لازم و نرم افزارهای پشتیبانی ،سیستم بارکد توسط شرکت های خاصی ارائه می شود که استانداردهای خاص خود را دارند.

از رایج ترین بارکدها می توان به فهرست ذیل اشاره کرد:

بارکد خوان قلمی: که به شکل خودکار هستند که قیمت پایین تری نسبت به سایر بارکد خوان ها دارد و برای مدیریت موجودی انبار مناسب هستند و نیز احتمال بروز خطای انسانی نیز در این نوع وجود دارد چون نوک بارکد باید مستقیم روی بارکد کشیده شود.

بارکد لیزری: این بارکدها مناسب مغازه و فروشگاهها می باشد و هم دستی و هم نصبی موجودند و توانایی خواندن بارکد از فاصله 15 تا 80 سانتی متر را دارند.این نوع بارکدخوان از لیزر به عنوان منبع نور استفاده می کند.

بارکد خوان CCD: این اسکنرها دقت بسیار بالایی نسبت به دو بارکدخوان دیگر دارد.چون در این نوع صدها حسگر نوری در یک ردیف قرار دارند که با هم مثل یک حسگر حساس به نور واحد عمل میکند و شدت نور را از الگوی بارکد که بازتاب میشود اندازه گیری می کند.

بارکد خوان دوربینی :در این نوع بارکدخوان از یک دوربین کوچک برای گرفتن تصویر بارکد استفاده می شود و دارای فناوری پیشرفته پردازش تصویر دیجیتالی برای رمز گشایی بارکد می باشد.

 

بارکد خوان چیست؟ | خرید بارکد خوان با قیمت مناسب و تخفیفات عالی و ویژه در آی تی پرداز

ما در سایت تبلیغات دستگاه های چاپ دیجیتال تمام تلاش خود را انجام میدهیم تا بتوانیم اطلاعاتی مختصر و مفید در مورد تمامی دستگاههای چاپ دجیتال در اختیار کاربران قرار دهیم.

با قراردادن آگهی خرید و فروش دستگاههای چاپ دیجیتال خود در سایت ما حرفه ای شوید.

leave your comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *