پلاتر چیست
پلاتر چیست
پلاترها دستگا چاپ است که می تواند تصاویر را در مقیاس های بزرگ پرینت بگیرید و برخی از کاربردهای آن در چاپ عکس های بزرگ، نقشه های معماری و چاپ بنرهای بزرگ و بیلبورد و … است .ما در این مقاله سعی بر آن داریم تا شما را با انواع چپلاترها و کاریرد های آن آشنا کنیم تا بتوانید با توجه به نیاز و کاربرد خود پلاتر مناسب را انتخاب کنید.
پلاتر ها توانایی چاپ بر روی مواد مختلفی را دارند مثل بوم،کاغذ،پارچه ، کاغذ بیلبورد، کاغذ چسب دار و وینیل که هم میتوانند به صورت رول و هم به صورت ورق در بیایند.
پلاترها در عرض های 24، 36، 42 و60 اینچ وجود دارند و جوهرهای آن هم مبتنی بر رنگ، رنگدانه و یا جوهرهای UV هستند(از جوهرهای UV برای چاپ هایی که در فضاهای باز قرار میگیرند استفاده می شود برای اینکه از محو شدن چاپ جلوگیری می کند)
با استفاده از پلاترها میتوان یک الگو را هزاران بار بدون اینکه کیفیت آن از بین برود و یا کیفیت آن کم شود ترسیم کرد و همچنین همه الگوها و قالب ها را روی دیسک ذخیره کنند و نیاز به بارگذاری مجدد الگو یا قالب را نداشته باشیم.
از ویژگی پلاترها به رزولوشن بالای چاپ، تکنولوژی چاپ، عرض های برش مختلف چاپ، سرعت آن و مواد ورودی مختلف برای چاپ اشاره کرد.
بزرگترین شرکت تولید کننده پلاترها hp می باشدو همینطور canon , Roland.
تفاوت بین پلاتر و پرینتر در چیست:
شباهت زیادی بین پرینتر و پلاتر وجود دارد ولی پلاترها برای چاپ کارهای گرافیکی برداری استفاده میشوند و به جای تونر از قلم یا خودکار استفاده میشود در صورتی که پرینترها یک سری نقطه را روی کاغذ چاپ میکنند.
انواع مختلف پلاتر:
1-پلاتر درام:این پلاترها دارای یک درام چرخان و یک یا چند قلم ثابت هستند با رنگ های مختلف ، کاغذ روی درام قرار گرفته و درام استوانه ای با سیگنالی که از کامپیوتر دریافت میکند میچرخد و با چرخش درام، قلم ها طبق سیگنال ورودی به چپ و راست حرکت می کنند و تصویر را رسم میکنند، از این پلاترها برای نقه ها ،چاپ های گرافیکی مثل بیلبورد و پوسترهای خیلی بزرگ استفاده می گردد.پلاتر درام ها طول نامحدودی از تصاویر را میتوانند چاپ کنند ولی عرض آنها به عرض درام محدود می گردد.
2-پلاتر تخت: یک صفحه ی مستطیل شکل دارد که کاغذ روی آن قرار میگیرد و اندازه ی گرافیک به اندازه ی سطح پلاتر تخت محدود می گردد. در این پلاترها قلم ها قسسمت متحرک هستند و در هنگام کار قلم ها به سمت چپ حرکت کرده و با توجه به سیگنال ورودی، بالا و پایین مینویسند و تصاویر را ترسیم می کنند و چون قلم ها به تمام جهات حرکت می کنند این پلاترها بسیار کند عمل میکنند و برای چاپ طرح های ماشین و ساختمان و کشتی استفاده می گردند.
3-پلاتر جوهرافشان: این نوع پلاترها دارای سیستم نازلی هستند که دانه های جوهر را به صورت مستقیم روی سطح کاغذ فشار می دهدو تصاویر را تشکیل میدهد، برای چاپ پوستر و بنر از پلاتر جوهرافشان استفاده می گردد.
4-پلاتر قلمی: با حرکت دادن قلم یا ابزار دیگر بر روی سطح یک تکه کاغذ چاپ میکند و به جای گرافیک شطرنجی مانند سایر چاپگرها دستگاه گرافیک برداری هستندالبته این نوع پلاترها منسوخ شده اند و جایگزین آنها چاپگرهای جوهرافشان عریض و تونری هستند.
5-پلاترالکتروستاتیک: در دونوع تخت و درام ساخته شده اند و مشابه دستگاههای فتوکپی هستند و از فرآیند انتقال تونر خشک استفاده میکنند و از پلاترهای قلمی سریعتر هستند .این پلاترها از پیکسل به عنوان وسیله ترسیم مانند یک دستگاه نمایشگر گرافیک شطرنجی استفاده میکند.
6-پلاتر برش دهنده: در این نوع پلاترها از چاقو برای برش دادن استفاده می شود، موادی مانند فیلم، کاغذ، فیلم وینیل روی سطح صاف پلاتر قرار میگیرد و برش داده می شود و پلاتر به وسیله ی کامپیوتری که مجهز به نرم افزار کامپیوتری طراحی برش یا ترسیم است برش را انجام میدهد.از این نوع پلاتر برای برش استیکر استفاده می شود.