معرفی ابعاد کاغذ عکاسی پرینترهای جوهر افشان
کاغذهای عکاسی بسیار متنوع هستند و برای پرینت عکس های با کیفیت در گستره وسیعی از کاربردها، از پرینت و تولید عکس برای استفاده در آلبوم های عکس گرفته، تا کارت های تبریک حاوی تصویر به کار می روند. از آنجایی که این عکس ها برای کاربردهای گوناگونی استفاده می گردند، کاغذهای عکاسی در ابعاد متنوعی تولید می شوند تا پاسخگوی نیازهای مختلف کاربران باشند. انتخاب ابعاد مناسب کاغذ عکاسی برای موفقیت پروژه امری ضروری است، همچنین این موضوع باعث جلوگیری از هدر رفتن کاغذ و هزینه های دیگر می شود.
“کاغذ عکس” می تواند دارای انواع پوشش های گوناگونی برای چاپ با وضوح بالا در اندازه های مختلف باشد، این کاغذ ها طوری طراحی شده اند تا برای دریافت جوهر مرطوب به صورت کنترل شده مناسب باشند تا از پخش شدن جوهر و ایجاد لکه بر روی سطح کاغذ جلوگیری کنند و همچنین خصوصیات کاغذ را برای چاپ یک عکس با کیفیت ارتقا دهند. لایه گیرنده (که معمولاً دارای حفرات میکروسکوپی یا روکش شده هستند) نه تنها از عملکرد جوهر جلوگیری نمی کنند، بلکه باعث می شوند کاغذ بتواند مقدار بسیار زیادی جوهر را بدون اشباع شدن به خود جذب کند. پرینت تصاویر با کیفیت خوب روی کاغذ های معمولی (کاغذ های عادی بین 80 گرم تا 90 گرم) باعث می شود جوهر به لایه بدون روکش نفوذ کرده و نتیجه کار بسیار ضعیف و بی کیفیت خواهد بود.
کاغذهای عکاسی در ابعاد بسیاری موجود می باشند، تا با وظیفه ای که برای آن طراحی شده اند مطابقت کنند. محبوب ترین این کاغذها بر اساس ابعاد به ترتیب از کوچک به بزرگ عبارت اند از:
10 در 15 سانتی متر: این ابعاد همچنین با نام 6 در 4 شناخته می شوند، این کاغذهای عکاسی معمولا با نام کارت عکس نیز در بازار به فروش می رسند. این کاغذها معمولا با هدف پرینت عکس هایی که بدون نیاز به برش وارد آلبوم عکاسی می شوند به کار می روند. پرینت بر روی کاغذهای با این ابعاد اقتصادی، منجر به کاهش هدر رفت و دور ریز کاغذ می شود. این اندازه، در واقع ابعاد استاندارد برای لابراتوارهای عکاسی است، همچنین کوچکترین اندازه عکسی است که آلبوم های عکاسی برای آن طراحی شده اند.
13 در 18 سانتی متر: این ابعاد عکس که معمولا با نام 7 در 5 شناخته می شود، کمی از استاندارد قبلی بزرگتر هستند. این سایز از کاغذ عکاسی نیز با هدف ساخت آلبوم های عکس تولید می شوند و با استفاده از آنها دیگر نیازی نیست قسمتی از کاغذ با پوشش با کیفیت را بریده و دور بریزید و هزینه اضافه پرداخت کنید. این اندازه نیز یکی از ابعاد استاندارد لابراتور های عکاسی است و یک شماره بزرگتر از کاغذهای 10 در 15 می باشد؛ همچنین آلبومهای عکس نیز با در نظر گرفتن چنین ابعادی برای عکس ساخته می شوند.
A5: این کاغذها، نصف مساحت کاغذ A4 هستند که همه ما با آن آشنایی داریم، و از اندازه استاندارد کاغذ قبلی بزرگتر می باشند. از این کاغذ معمولا برای ساخت کارت های دعوت استفاده می شود. با تا کردن بزرگترین بعد این کاغذ از وسط، کاغذ با ابعاد A6 به دست می آید.
A4: اینها، معمول ترین ابعاد کاغذ عکاسی هستند و برای کاربردهای گوناگونی استفاده می شوند؛ از عکس های بزرگ گرفته، تا کاغذ های ارائه کنفرانس، بروشور و پرینت عکس. ابعاد کاغذ A4، دوبرابر کاغذ A5 قبلی است.
A3: این استاندارد، دو برابر ابعاد یک ورق A4 می باشد، و برای کارهای حرفه ای از آن استفاده می شود، چرا که به پرینتری نیاز دارند که بتواند بر روی کاغذ A3 پرینت بگیرد. کاغذهای عکاسی A3، کاربردهای گوناگونی همچون ساخت تقویم، چاپ مطالب کنفرانس ها و پرینت تصاویر و عکس ها دارند.
A3 پلاس: این کاغذها معمولا با نام A3+ یا A3 بزرگ شناخته می شوند. اندازه دقیق این کاغذها، بسته به تولید کننده آنها می تواند متفاوت باشد، اما محبوبترین این ابعاد، 330 در 483 میلی متر می باشد. این ابعاد کاغذ، معمولا مورد استفاده طراحان گرافیک، پرینترهای حرفه ای، برای داشتن حاشیه اطمینانی از اینکه پس از برش حاشیه های کاغذ، به ابعاد A3 استاندارد می رسند. این کاغذها برای پرینت نیاز به پرینتر مخصوص A3+ دارند، چرا که یک پرینتر عادی A3، توان پرینت بر روی آنها را ندارد.
در موارد مصرفی توسط کابران خانگی، محبوب ترین ابعاد کاغذهای عکاسی، 10 در 15 سانتی متر، 13 در 18 سانتی متر، A5 و A4 هستند. اگر می خواهید یک تصویر را روی کاغذ A3 پرینت بگیرید، ابتدا مطمئن شوید که پرینترتان توان پرینت بر روی این ابعاد را دارد.
در آخر، اطمینان حاصل کنید که در درایور پرینترتان، ابعاد کاغذ مورد استفاده را به درستی انتخاب کرده اید. تمام پرینترهای امروزی، قابلیت پرینت بر کاغذ با ابعاد 10 در 15 سانتی متر، 13 در 18 سانتی متر، A5 و A4 را دارند. اما برای ابعاد A3 و A3 پلاس، باید از قابلیت پرینترتان برای چاپ با این ابعاد اطمینان حاصل کنید.