درست مانند اکثر سخت افزارهای الکترونیکی که در منزل یا محل کار دارید، پرینتر های جوهر افشان نیز به نگهداری منظم نیاز دارند تا بتوانند بهترین عملکرد را داشته و در حالتی ایده آل کار کنند. با تمیز کردن پرینتر خود در فواصل زمانی منظم نه تنها کیفیت چاپ را افزایش می دهید، بلکه طول عمر دستگاه نیز افزایش پیدا می کند.
ما توصیه می کنیم که یک پرینتر حداقل یک بار در سال تمیز شود. به همین دلیل در ادامه در مورد چگونگی تمیز کردن یک پرینتر جوهر افشان توضیح خواهیم داد.
برای تمیز کردن پرینتر جوهر افشان به چه وسایلی نیاز دارید؟
با توجه به اینکه پرینتر های جوهر افشان در طول فرآیند چاپ از جوهر مبتنی بر مایع استفاده می کنند، لازم است این پرینتر ها را تمیز کرده و از کثیف شدن لباس و محیط جلوگیری کنید.
- حوله کاغذی / رول آشپزخانه: استفاده از یک حوله کاغذی یکبار مصرف و با دوام یا رول آشپزخانه برای از بین بردن کثیفی ها و جوهر های اضافی ریخته شده از کارتریج مناسب است.
- شیشه پاک کن قوی: با استفاده از یک شیشه پاک کن قوی لکه های جوهر که روی دستگاه خشک شدهاند را تمیز کنید تا هیچ لکهای روی آن باقی نماند.
- روغن پرینتر: روغن پرینتر جزء اساسی ترین موارد در نگهداری پرینتر بوده و پس از تمیز کردن آن، باید اجزای داخلی را روغن کاری کرد.
- دستکش های محافظ: جوهر پرینتر به سختی از روی پوست دست پاک می شود. برای جلوگیری از این اتفاق، از دستکش های محافظ استفاده کنید.
نحوه تمیز کردن پرینتر جوهر افشان در 6 مرحله آسان
هنگامی که همه ابزار و تجهیزات فوق را آماده کردید، وقت آن است که تمیزکاری را شروع کنید. در این مرحله باید محتاطانه عمل کرده و اگر فکر می کنید اجزای داخلی پرینتر آسیب دیده هستند، حتما با یک متخصص نگهداری پرینتر تماس بگیرید.
مرحله 1: کارتریج های جوهر را برداشته و دستگاه را خاموش کنید.
برای برداشتن کارتریج های جوهر از یک پرینتر جوهر افشان، باید بدانید محفظه جای کارتریج اغلب در مرکز پرینتر قرار دارد. در اکثر پرینتر ها اگر درب جلوی دستگاه را باز کنید، محفظه اغلب به صورت خودکار جابه جا شده و به شما این امکان را می دهد تا کارتریج را خارج کنید. پس از انجام این کار، پرینتر را خاموش کنید.
مرحله 2: کارتریج ها را تمیز کنید
وقتی کارتریج ها را از پرینتر خارج کردید، متوجه خواهید شد که جوهر اضافی در اطراف هد پرینتر آنها را کثیف کرده است. برای برطرف کردن این مسئله، یک حوله بردارید، آن را با شیشه پاک کن اسپری کرده و کارتریج را به آرامی پاک کنید.
مرحله 3 : نوار انکودر را تمیز کنید
نوارانکودر نیز قطعه مهمی از پرینتر جوهر افشان بوده و برای اطمینان از کارایی مطلوب، باید مرتباً تمیز شود. با استفاده از یک حوله کاغذی خیس شده با شیشه پاک کن، به آرامی هر جوهر یا مواد زائد را از روی نوار پاک کنید. حتماً این کار را به آرامی انجام دهید زیرا این نواراز جنس طلق پلاستیکی و بسیار شکننده هستند و در صورت بروز هرگونه آسیب، هزینه زیادی برای تعمیر و یا جایگزینی آن ها باید بپردازید.
مرحله 4: محفظه کارتریج (Cartridge Housing) را تمیز کنید
با توجه به اینکه محفظه کارتریج جوهر را در خود نگه می دارد، مشخصا باید این قسمت را نیز تمیز کنید. با استفاده از یک حوله کاغذی، محفظه کارتریج را با شیشه پاک کن تمیز کنید تا جوهر و آلودگی ها پاک شوند.
مرحله 5: میله یا شفت محفظه کارتریج را روغن کاری کنید
میله یا شفت به کارتریج ها که در محفظه قرار دارند اجازه می دهد تا در صفحه به چپ و راست به نرمی وبدون لرزش حرکت کنند و جوهر را در صورت لزوم روی صفحه پخش کنند. برای اطمینان از عملکرد کامل این قسمت، مهم است که به طور مرتب میله روغن کاری شود. برای این کار قبل از حرکت دادن کارتریج، چند قطره روغن را بر روی نوار میله ریخته و آن را روغن کاری کنید.
مرحله 6: کارتریج ها را دوباره وارد پرینتر کنید
هنگامی که مطمئن شدید که تمام گرد و خاک و آلودگی ها از روی پرینتر برداشته شده است، آن را دوباره به برق وصل کرده و کارتریج ها را دوباره وارد دستگاه کنید.