پرینتر حرارتی چیست؟
پرینتر یا چاپگری است که به جای استفاده کردن از پودر و جوهر از حرارت و ترکیب برخی مواد شیمیایی (رزین یا موم ) در عملیات چاپ بر روی کاغذهای مخصوص بهره می برد.
پرینتر حرارتی چگونه کار می کند؟
چاپگر حرارتی از هد چاپی استفاده می کند این وسیله دارای سوزن های بسیار ریزی است که هر کدام از آنها به معنای یک پیکسل در تصویر چاپ شده می باشد. هد چاپی اندازهای مختلفی دارند که عرض کاغذ (بارکد)چاپی را مشخص می کنند . تراکم و تعداد سوزن ها (پیکسل ها) از 203 الی 300 عدد در هر اینچ 2(cm2.5) متغیر هستند .
ماده شیمیایی اصلی که در پرینترهای حرارتی وجود دارند به اسم های رزین یا موم شناخته می شوند این مواد با حرارتی که دستگاه ایجاد می کند به تبدیل به نوارهای نازک می شوند و بر روی کاغذ توسط سوزنها بر سطح کاغذ کشیده می شوند
و گفتنی است که این سوزن ها توسط تراشه هایی کنترل می شوند این تراشه ها تعیین می کنند که کدام سوزن با سطح کاغذ تماس داشته باشد و حتی می توانند دمای سوزن ها را کنترل کنند و دمای آن ها بالا و پایین کنند تا رزین و موم به سرعت خشک شده و بر روی کاغذ یا بارکد تثبیت شوند
انواع پرینتر حرارتی
چاپگر بارکد یا لیبل زن برای همه کارهای تجاری به منظور جمع آوری اطلاعات وسیله ارزشمندی محسوب می شود ، اگر می خواهید در کارهای تجاری تان عملکرد بالا و باکیفیتی داشته باشید حتما این چاپگر لیبل زن بارکد را انتخاب کنید به این دلیل که این چاپگرها مخصوص کارهای تجاری مانند خرید و فروش های سریع؛ مانند فروشگاه ها و رستوران ها و … طراحی و تولید شده اند و نسبت به فعالیتی که انجام می دهند با چاپگرهای لیزری و جوهر افشان تفاوت زیادی دارد ، صرفه اقتصادی زیادی را دارند .
چاپگر حرارتی به دو نوع اصلی از نظر فناوری بکار رفته در داخل دستگاه تقسیم می شود.
1. چاپگر حرارتی مستقیم (direct thermal)
2. چاپگر حرارتی انتقالی یا غیر مستقیم (thermal transfer)
نکته مهم این چاپگرها، ویژگی و امکانات آن می باشد که تصمیم شما را درباره خرید آن تغییر می دهد
1.چاپگر حرارتی مستقیم از از هد چاپی استفاده می کند مواد شیمیایی خاص با این عمل گرم شدن هد چاپی واکنش پیدا می کنند و در نتیجه با هد چاپی تماس می گیرند و در انتها باعث ایجاد تغییر رنگ می شوند
اسناد چاپی توسط چاپگر حرارتی مستقیم بسیار به نور خورشید حساس می باشند پس اگر به لیبل یا رسید موقت نیاز دارید این چاپگر می تواند از لحاظ اقتصادی خیلی به صرفه باشد و سود بسیاری را برای شما ایجاد کند
و از طرفی این چاپگر حرارتی نسبت به دیگر چاپگرها به شدت ارزانتر است و نیازی به جوهر یا تونر یا ریبون ندارد و با داشتن کمترین قطعات در مقایسه با چاپگر حرارتی انتقالی هزینه کمتری را برای تعمیر متحمل
می شوید و به دلیل قطعات کمتر به سرعت قابل تعمیر توسط افراد متخصص می باشد.
و گفتنی است هد چاپی در این چاپگر به دلیل تماس مستقیم با مواد شیمیایی خاص عمر کوتاه تری نسبت به دیگر قطعات پرینتر دارند .
2. کارکرد این چاپگر دو مرحله دارد ، با گرم شدن هد چاپی گرمای ایجاد شده از پرینتر حرارتی به ریبون (ribbon) انتقال می یابد و سپس اطلاعات تصویر از ریبون به کاغذ یا محتوای مورد نظر انتقال می یابد.
خود ریبون به 3 نوع تقسیم می شود؛ موم ( wax ) ، رزین ( resin )، موم و رزین
ریبون موم
این روش مناسب برای چاپ جلد کاغذ می باشد همراه با کمترین مقدار نور و مواد شیمیایی خاص و رطوبت یا در بعضی مواقع نیازی به آنها ندارد.
ریبون رزین
این مکانیزم مناسب به منظور چاپ بر روی مواد مصنوعی طراحی شده اند که حاصل آن تولید لیبل یا برچسب مطابق با درجه cul/ul است و در برابر ساییدگی و خش ها و در مقابل مواد شیمیایی خورنده مقاوم است.
ریبون موم و رزین
این عملکرد بر روی مواد مصنوعی، لیبل و برچسب بسیار مقاوم را ایجاد می کنند و با استاندارد ul/cul مطابقت دارد
خلاصه مطلب باید بدانید که کدام یک از این چاپگرها برای شما مناسب است توصیه ما برای مشاوره گرفتن و آگاه شدن از اطلاعات بیشتر، فروشگاه است که می تواند در زمینه خرید پرینترهای حرارتی بهترین راهنمایی ها را برای شما انجام دهد.
تصمیم انتخاب و چاپگر به نوع کار و شغل شما ارتباط مستقیمی دارد و از چه نوع بارکدی در فعالیت خود می خواهید استفاده کنید و مهمترین عامل در انتخاب بهترین چاپگر حرارتی، محل کار شماست که در چه نوع فضای تجاری یا اداری فعالیت می کنید ؟
و باید بدانید که هر کدام از این چاپگرهای حرارتی چه نوع کارایی و ویژگی را می خواهند برای شما ارائه دهند .